ASBL CRR

Beste collega’s, landgenoten en producenten van rauwmelkse artisanale kazen. Graag nodigen we jullie uit om met ons deel uit te maken van de gloednieuwe vereniging van rauwmelkse kaasmakers CRR (cru, rauw, roh ).

We zijn ervan overtuigd dat onze Belgische rauwmelkse artisanale kazen topproducten zijn die een meerwaarde betekenen in de voeding en op een veilige en vakkundige wijze worden vervaardigd.

Om dit uit te dragen is een instrument nodig dat de producenten kan beschermen, informeren en samenbrengen rondom de thema’s die in de sector leven. We gaan dit ook doen in nauwe samenwerking met FACE Network dat sedert 2006 de belangen van de ambachtelijke kaasmakerijen in Europa behartigd. Ze doen dit op een erg professionele manier met medewerkers- kaasmakers uit 15 landen van Europa.

De CRR wil een platform zijn voor al wie in België professioneel met rauwmelkse kaas bezig is.
Haar voornaamste doelstellingen zijn:

1. Bescherming, ontwikkeling en promotie van de diversiteit en de rijkdom van rauwmelkse, artisanale kazen;
2. Vertegenwoordiging van onze belangen in controle-instanties, promotionele organisaties (Vlam, Apaq-W, … );
3. Het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek ivm rauwe melk;
4. Correcte informatie en promotie naar de consument stimuleren.

Om een goed werkende organisatie te kunnen uitbouwen hebben we ook jullie steun nodig als lid van de nieuwe vzw. We voelen bij velen de noodzaak om juiste informatie rond onze producten te kunnen verspreiden en de vraag naar een aanspreekpunt voor zowel beginnende als ervaren kaasmakers.

Kom erbij zelfs al heb je niet veel tijd !

Hieronder vindt u onze acties, verschillende documenten, evenals het aanvraagformulier en het lidmaatschapscharter.